Categories
NAVARRA

13. Gartzain

Vam fer una ruta per el poble de Gartzain i pels seus voltants i barris perifèrics, seguint les indicacions dels plànols de l’oficina de turisme. Vam fer un recorregut marcat amb traces de color vermell en el plànol:

Ubicació dins la vall
  1. Iglesia de San Martín: El seu element més característic és la seva capçalera coberta en l’interior per una imponent volta en “contxa” semicircular de carreu vermellós.
  2. Caserius: Hi ha alguns d’especial interès com el Palacio Oyar, junt a l’església. És un superb edifici, amb la seva portalada de mig punt, la seva escala i un balcó amb mènsules.
  3. Barri de Aintzano: En aquest petit barri de boniques vistes es troba el Palau de Iturbide, un dels primers solars nobles de Baztán, d’aspecte molt similar al de un caseriu.
  4. Rentador: Ubicat en el barri d’Ariztegi, entre els seus grans caserius està el rentador, una petita construcció etnogràfica recentment rehabilitada.
  5. Ermita del Pilar: També en el barri de Ariztegi, és un temple d’origen medieval reconstruït en Auzolan, és a dir, amb ajuda de tots.
  6. Camí Xubiondo: El camí, en el seu tram final, és un paratge de singular bellesa, amb el bosc, el petit rierol i els murs de pedra plens de molsa.

Adjuntem la ruta que vam seguir:

https://guiailustradadenavarra.com/wp-content/uploads/GUIA-ILUSTRADA-GARTZAIN.pdf
Nº2: Palacio Oyar: Mostra d’arquitectura tradicional de la Vall
Nº1: Iglesia de San Martín, junt al Palacio Oyar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *